Ons bedrijf

Specialist in het inzetten van fluorkunststoffen

MB Plastics is gespecialiseerd in het inzetten van hoogwaardige kunststoffen op het gebied van leidingsystemen, opslagcontainers, fluorpolymer coatings en halffabricaten in de chemische-, petrochemische-, farmaceutische en de semiconductor industrie en is hoofdzakelijk actief in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Deze markten worden bediend door onze hoofdlocatie in Tilburg. MB Plastics levert aan eindgebruikers, installatiebedrijven, engineers, apparatenbouwers en tussenhandelaars. Onze producten beschermen een systeem en zorgen ervoor dat onze klant ongestoord en veilig het productieproces kan voortzetten zonder onverwachte stilstanden. Dit leidt tot een hogere productiecapaciteit en minder onderhoudstops. We geven u dus de  mogelijkheid om vloeistoffen en chemicaliën veilig te transporten en op te slaan zonder dat er corrosie of slijtage ontstaat.

Het bedrijf heeft een lange geschiedenis. MB staat voor Motherwell Bridge en is opgericht in 1898 in de Schotse stad Motherwell. In eerste instantie bestond het assortiment uit staalconstructies, waaronder bruggen. Vandaar ook het woord ‘Bridge’ in de bedrijfsnaam. Begin jaren 90 zag MB Plastics potentie in het corrosiebestendig maken van stalen systemen in de chemische industrie door fluorkunststoffen (Teflon) in te zetten als oppervlaktebescherming.

In het jaar 2000 besloot de directie van Motherwell Bridge een service unit te starten met een eigen productie in Nederland. Deze vestiging kreeg de naam MB Plastics Holland BV. Naast Krohne Althometer sloten steeds meer bedrijven uit de (petro)chemische industrie zich aan bij het klantenportfolio van MB Plastics Holland.

In 2010 werd het bedrijf overgenomen door Tonny Berendsen en is de naam veranderd naar MB Plastics Europe BV, omdat het bedrijf niet alleen klanten in Nederland heeft, maar ook in landen die zich bevinden binnen de Europese grenzen. Tonny is nu sinds 2010 honderd procent eigenaar en kent de markt. Daarnaast heeft hij drie jaar voor MB Plastics in Engeland gewerkt. Sinds de overname heeft MB Plastics haar pakket behoorlijk uitgebreid. Het doel hiervan is om een geheel fluorkunststof systeem te kunnen bieden dat bestaat uit: buizen, fittingen, afsluiters, slangen, vessels, dompelbuizen, pakkingen, warmtewisselaars, halffabricaten en bewerkte onderdelen.

Missie

We willen ons presenteren als een moderne, innovatieve en creatieve solution provider. In geval van corrosieproblemen willen we voor onze klanten de eerste optie zijn. We zetten ons in om op de best mogelijke manier te voldoen aan de gestelde eisen en wensen van onze afnemers. Onze ervaring, kennis en kunde zetten we in ter bevordering van veiligheid, efficiency en levensduur. Ons doel is om onze medewerkers een zekere-, veilige- en gezonde werkomgeving te bieden. een baan die uitdaagt te excelleren en het beste in zichzelf omhoog te halen.

Visie

Het verkrijgen en behouden van een leidende positie in een markt die gekenmerkt wordt door hoge toegevoegde waarde, duurzame- en stabiele groei. Groei dient te geschieden door innovatie en creativiteit. Ons bewijzen als loyale en betrouwbare partner voor onze medewerkers, klanten en leveranciers.

  • Lange levensduur op uw installatie
  • Profiteer van 24 uur service
  • Inzetbaar in diverse industrieën

Bedrijven worden productiever door de levensduur en 24 uur service op uw installatie. Onze producten zijn inzetbaar in diverse industrieën, zoals: de chemische-, petrochemische-, farmaceutische-, levensmiddelen- en de semiconductor industrie. De combinatie van twintig jaar ervaring en zelfstandige productielocaties zorgen ervoor dat we u kunnen voorzien van service en advies.

Bekijk de video Bekijk de video
Meer informatie

Neem contact met ons op!

Beschrijf uw uitdaging en samen vinden we de juiste lining met de beste prestaties voor u!

Referenties

Wat klanten over ons zeggen

De ervaringen met MB Plastics Europe BV zijn heel erg positief. Ze denken pro-actief mee en komen altijd met een geschikte oplossing. Ik kan het bedrijf echt aanbevelen!

by Sander Derksen
Top