PTFE Compensatoren

MB Plastics levert MBXpansion PTFE compensatoren voor iedere druk, temperatuur en conditie.  Compensatoren zijn flexibele koppelstukken in leidingen voor het opnemen van bewegingen en/of trillingen. Bijvoorbeeld voor het opvangen van thermische expansie. Compensatoren worden ook wel bellows of expansion joint genoemd. Om een ​​perfecte installatie te garanderen, zijn onze compensatoren: voorzien van 2 of 3 begrenzingsschroeven. Zo voorkomen we dat de balg tijdens bedrijf overbelast raakt.

U kunt flenzen in diverse staalsoorten aanvragen en deze flenzen kunnen op maat gemaakt worden met schroefdraad of boorgaten. Compensatoren zijn verkrijgbaar in de standaard maten DN25 t/m DN600. Met ANSI en DIN aansluiting. Daarnaast kunt u kiezen uit 1 tot 7 golven. Afhankelijk van de gevraagde inbouwlengte.

Specificaties
  • Met ANSI en DIN aansluiting
  • DN25 t/m DN900
  • Flenzen mogelijk in koolstofstaal, roestvrij staal en/of speciaal staal
  • PTFE virgin en antistatisch
  • Alle linings met FDA-conformiteitscertificaat
Verschillende uitvoeringen
MBXpansion 1 conv.
MBXpansion 2 conv.
MBXpansion 4 conv.
MBXpansion 5 conv.
MBXpansion 6 conv.

Het PTFE-materiaal dat wordt gebruikt, is zeer chemisch bestendig, waardoor de balgen kunnen worden gebruikt met verschillende soorten pijpen en vaten, zoals glas, bekleed koolstofstaal, roestvrij staal, composiet- en flexibele materialen. Ze kunnen worden gebruikt bij temperaturen tot 230°C, afhankelijk van de vloeistof en druk.

Toepassingen omvatten verbindingen voor uitrekking en trillingen, die flexibel zijn en misalignments aankunnen. Bellows zijn beschikbaar in standaardmaten en kunnen op maat worden gemaakt voor specifieke behoeften. Ze kunnen worden geleverd met verschillende flenzen volgens industriestandaarden. Het gebruikte materiaal biedt hoge chemische bestendigheid en kan worden gebruikt met verschillende soorten pijpen en vaten bij hoge temperaturen en druk.

 

Top